Πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα από παραγωγούς με μεράκι, εμπειρία και άρτια επιστημονική και τεχνική κατάρτιση.
Προιόν βιολογικής καλλιέργειας το agasto’ extra virgin organic είναι ένα ισορροπημένο γευστικά ελαιόλαδο που μπορεί να συνοδέψει άριστα βρασμένα χόρτα, ψάρι, όσπρια και σούπες.
H βιολογική καλλιέργεια της ελιάς βασίζεται σε µεθόδους αναζωογόνησης του εδάφους του ελαιώνα, στην ανακύκλωση των διαθέσιµων οργανικών υλικών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η µέθοδος ελαιοπαραγωγής που στοχεύει στην παραγωγή µιας άριστης ποιότητας ελαιόλαδου, απαλλαγµένου από υπολείμματα χηµικών ουσιών, που βλάπτουν την υγεία και µολύνουν το έδαφος, το νερό και τον αέρα.
Στους ελαιώνες μας αλλά και στους ελαιώνες των μελών της ομάδας βιοκαλλιεργητών που συνεργάζονται μαζί μας, εφαρμόζουμε από το 2001 τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ελέγχουμε βήμα βήμα τη διαδικασία παραγωγής και παρουσιάζουμε το πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο της Σάμου.
Το «Δένδρο του Πυθαγόρα» , εφευρέθηκε από τον Ολλανδό καθηγητή Μαθηματικών Albert E. Bosman το 1942. Πήρε το όνομα του από τον αρχαίο γεωμέτρη, μαθηματικό, φιλόσοφο Πυθαγόρα, ο οποίος γεννήθηκε περίπου το 580 π.χ. στη Σάμο. Το Δέντρο αυτό σχηματίζεται καθώς κάθε τριάδα τετραγώνων περικλύει ένα ορθογώνιο τρίγωνο, με τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση του Πυθαγορείου Θεωρήματος.
Το δένδρο του Πυθαγόρα.
Τόσο όμορφο, τόσο σημαντικό δημιούργημα το Δέντρο αυτό, όσο όμορφο και σημαντικό είναι για μας το Δέντρο της Ελιάς.